Paskokoski

Blomster, Juuret Paskokosken törmässä

 

Aluksi toivon, ettei kukaan loukkaantuisi tästä kirjoituksesta vaan Paskokosken rannalla nykyäänkin asuvat ihmiset ottaisivat tämän huumorilla.

Hiukan ennen eläkkeelle jäämistäni pohdimme muutaman ystäväni kanssa kahvipöytäkeskustelussa sitä, mitä alkaisin eläkkeella tekemään. 

Eräs ystäväni -sanokaamme häntä tässä yhteydessä vaikka Hannuksi-  ehdotti, että alkaisin kirjoittaa romaania kallepääätalomaiseen tyyliin.  Hannu oli saanut 50-vuotislahjaksi taidokkaasti mukaillun “romaanin” Päätalon “Pölhökanto Iijoen törmässä” romaanista.  Siinä oli taidokas kansi ja jopa joitakin sivuja tekstiä Hannun elämänvaiheita ja Päätaloa yhdistellen.

Minä tartuin heti ideaan ja ehdotin romaanini nimeksi “Pölhökanto Muhosjoen törmässä”.  Niin me siinä leikkiä laskettiin ja naureskeltiin.

Nyt kun näyttää siltä, että sukujuureni ovat Oulujoen varressa Sotkajärvestä hiukan Muhoksen suuntaan,  joudun vielä muuttamaan romaanini nimeä.  Oikeampi lienee Blomster, juuret Paskokosken törmässä.  Ainakin Google maps väittää, että esi-isäni asui Paskokosken rannalla.

Mikäpä siinä.  Ei nimi miestä eikä koskea pahenna.

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *